diumenge, 23 d’octubre del 2011

Confitura de carabassó i meló



Hem començat els Tallers de cuina amb una recepta pròpia de la Tardor, aprofitant el carabassó gegant que ens va dur na Joana de l'hort de l'escola.
Agafam el carabassó  amb les dues mans i el trobam feixuc, el pesam. Llavors l'obrim i veiem que té pipides i filets dins, que poc a poc separam.
Començam a fer-ne tallades i els fillets i filletes en fan trossos més petits fent una mica de força, perquè la popa és forta. 
Després tallam i afegim els trossos de meló, aquests són fluixos i bons de tallar, i també, dolços i gustosos...mmm...no ens podem resistir!!!
Ho mesclam tot dins l'olla, afegim el sucre i deixam que reposi...
Mentres recollim les restes del carabassó i el meló (pells, pinyols..) al poal d'orgànic i, com que avui l'omplim fins dalt, n'Aida se l'endú a casa per donar-ho a les gallines. Bona idea!


Ara només caldrà que bulli la mescla a foc molt lent i en estar ben cuita omplir els potets, que els alumnes de 3r cicle vendran a la Fira de Tardor.  
Així mateix en fem un petit tast per degustar com ens ha sortit. Boníssima! -diuen alguns-.
Aquí en teniu els ingredients que hem fet servir. 
     1'5 kg de carabassó
     900 gr de meló
     700 gr de sucre
     1 pell de llimona 


         
      Bon profit!!!